Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "22 decembrie - Cum era dacă se prăbuşea printre blocuri elicopterul cu Elena şi Nicolae Ceauşescu?"

Radu Tudor: "22 decembrie - Cum era dacă se prăbuşea printre blocuri elicopterul cu Elena şi Nicolae Ceauşescu?"

22 decembrie este ziua în care am scăpat de Ceauşescu, de comunism, de frig, foame, întuneric şi dezastru, spune Radu Tudor.

Radu Tudor: "22 decembrie - Cum era dacă se prăbuşea printre blocuri elicopterul cu Elena şi Nicolae Ceauşescu?"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    22 Dec 2022   •   12:05

Jurnalistul Antena 3 CNN se întreabă cum era dacă se prăbuşea printe blocuri elicopterul cu Elena şi Nicolae Ceauşescu, după ce a aflat că aparatul de zbor a fost încărcat mai mult decât trebuia. 

"Cum era dacă se prăbuşea printre blocuri elicopterul cu Elena şi Nicolae Ceauşescu?

22 decembrie. Ziua in care am scapat de Ceausescu, de comunism, de Securitate, de frig, întuneric, foame şi dezastru în toate domeniile. 

Citeşte şiBunica Margareta, cu lacrimi în ochi, are o dorinţă de Crăciun la 94 de ani: să aibă o sticlă de suc pe masă

Să ne înclinăm încă o dată în faţa sacrificiului suprem făcut de cei care ne-au redat libertatea & democraţia în #România. 

Fostul şef al Aviaţiei Militare, regretatul general Ion Stan, mi-a mărturisit în 1994 că elicopterul Dauphin pilotat de Vasile Maluțan a rămas cu o sensibilitate majoră la motor de la momentul decolării de pe Comitetul Central în ziua de 22 decembrie 1989. 

În elicopter erau prea mulţi oameni faţă de capacitatea lui: Pilotul, Elena şi Nicolae Ceauşescu, Emil Bobu şi Manea Mănescu. 

Aceştia fuseseră convinşi de gen. Victor Atanasie Stănculescu să părăsească clădirea Comitetului Central. Acest moment a fost considerat crucial pentru victoria revoluţiei.

Imediat după decolare, elicopterul a avut o traiectorie descendentă, era să se prăbuşeacă printre blocuri pe Bdul Magheru. Pilotul a forţat serios motorul, a redresat cu greu aparatul şi a reuşit să ia din nou înălţime. 

Dar motorul a rămas cu acest defect şi la utilizarea lui ulterioară avea tendinţa să supratureze. 

"Un soi de blestem al lui Ceauşescu şi asupra elicopterului", îmi spunea generalul Ion Stan", a scris Radu Tudor, joi, pe pagina de Facebook.

CUM ERA DACA SE PRABUSEA PRINTRE BLOCURI ELICOPTERUL CU ELENA SI NICOLAE CEAUSESCU? 22 decembrie. Ziua in care am...

Publicată de Radu Tudor (radu-tudor.ro) pe Miercuri, 21 decembrie 2022

×
Subiecte în articol: radu tudor Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close