Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Dacă ar fi avut curaj politic, Băsescu făcea referendum pentru Roşia Montană în timpul guvernării proprii

Radu Tudor: Dacă ar fi avut curaj politic, Băsescu făcea referendum pentru Roşia Montană în timpul guvernării proprii

Radu Tudor: Dacă ar fi avut curaj politic, Băsescu făcea referendum pentru Roşia Montană în timpul guvernării proprii
de M.T.    |    02 Sep 2013   •   19:30

Jurnalistul Radu Tudor a comentat în cadrul emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3 pe tema referendumului propus de preşedintele Traian Băsescu în privinţa proiectului de la Roşia Montană.

„Dacă Traian Băsescu e atât de curajos şi de doritor de profituri uriaşe din afacerea Roşia Montană de ce nu a făcut referendum nouă ani de zile? De ce nu a  făcut referendum în ultimii patru ani de zile, când prim-ministru era o statuetă mică de aur de-a lui, domnul Boc?”, s-a întrebat Radu Tudor.

„Îmi plac iniţiativele astea ale lui Traian Băsescu şi îmi place curajul lui după ce se închide uşa. Dacă ar fi avut curaj politic şi dacă ar fi avut demnitate şi atitudine de om de stat, ar fi făcut acest referendum în timpul guvernării proprii”, a continuat jurnalistul.

Radu Tudor nu se opune ideii de referendum, dar continuă să aibă dubii în privinţa felului în care exploatarea de la Roşia Montană va afecta mediul.

„Să fie referendum, nicio poblemă. Dar până la acel referendum noi ştim în detaliu dacă procedura de exploatare de la Roşia Montană afectează sau nu mediul?”, a concluzionat realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close