Antena 3 CNN Actualitate Liderii lumii, decizii cruciale pentru România. Radu Tudor: ''Este o primă şi importantă victorie pentru noi''

Liderii lumii, decizii cruciale pentru România. Radu Tudor: ''Este o primă şi importantă victorie pentru noi''

Liderii lumii, decizii cruciale pentru România. Radu Tudor: ''Este o primă şi importantă victorie pentru noi''
08 Iul 2016   •   15:49

Este oficial. România va găzdui pe teritoriul său o brigadă multinaţională NATO. Anunţul a fost făcut de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la ''Summitul Experţilor''de la Varşovia, care precede Summitul NATO. Conform standardelor NATO, o brigadă militară are în componenţă de la 3200 până la 5500 de soldaţi.

''Vom transforma o brigada romaneasca intr-o brigada multinationala pentru a ne intari pozitia in flancul sud-estic al Alianţei. Ne vom intari apararea impotriva amenintarilor hibride, cyber-atacurilor si atacurilor cu rachete balistice din afara zonei euro-atlantice'', a declarat Jens Stoltenberg.

Realizatorul Radu Tudor, trimisul special Antena 3 la Varşovia, explică implicaţiile acestei decizii istorice pentru România:

''Este o primă şi importantă victorie pe care România o are la Summitul NATO de la Varşovia - este cea mai semnificativă prezenţă terestră aliată în flancul estic. Polonia şi Ţările Baltice au 4 batalioane sub comandă NATO, România va transforma o brigadă ce va avea între 3-5000 de militari într-o brigadă multinaţional sub brigadă NATO, ceea ce înseamnă, din punct de vedere al prezenţei terestre un element semnificativ pentru măsurile de întărire a flancului estic pentru descurajarea oricăror agresiuni aici, în această zonă complicată, la graniţa Alianţei cu spaţiul estic'', a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close