Antena 3 Actualitate Radu Tudor, despre atacul terorist din Afganistan: „Nu România a fost amenințată de terorism”

Radu Tudor, despre atacul terorist din Afganistan: „Nu România a fost amenințată de terorism”

04 Sep 2019   •   09:50
Radu Tudor, despre atacul terorist din Afganistan: „Nu România a fost amenințată de terorism”
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Jurnalistul Radu Tudor a explicat situația îngrijorătoare pe care o vedem în imaginile ce suprind un atac terorist petrecut în centrul capitalei afgane Kabul, din care a rezultat moartea unui diplomat român, subliniind că imaginile au rostul să-i determine pe cetățenii români să înțeleagă dimensiunea acestui atentat.

„A fost una dintre cele mai puternice explozii care s-a auzit vreodată în capitala Afganistanului, în Kabul”, a declarat Radu Tudor la Antena 3.

„În urma acestei explozii s-a creat acel crater imens, au murit oameni și s-au creat pagube materiale imense. După acea stare de panică a constat în pătrunderea în interiorul Green Village a cinci atentatori fundametanliști islamici înarmați cu grenade și pistoale mitraliare. Populația României trebuie să înțeleagă că nu România a fost amenințată de terorism, ci a fost vizat întregul compound de reprezentanțe diplomatice, comerciale și ale unor firme de securitate. Sunt vizate obiective occidentale cu scopul precis de a face cât mai multe victime din rândul țărilor occidentale”, a precizat jurnalistul Radu Tudor.

Reamintim că un atentat sinucigaş revendicat de talibani, care a făcut cel puţin cinci morţi, a avut loc luni seară în centrul capitalei afgane Kabul, la scurt timp după o întâlnire între preşedintele Ashraf Ghani şi emisarul american Zalmay Khalilzad dedicată proiectului de acord de pace cu insurgenţii afgani, unde un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit.

Citește Și Imagini exclusive! Atentatul terorist în care a fost ucis diplomatul român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close