Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre atacurile rusești de la granița cu România: "Arată o intensificare a loviturilor la frontiera NATO"

Radu Tudor, despre atacurile rusești de la granița cu România: "Arată o intensificare a loviturilor la frontiera NATO"

Radu Tudor, analist militar și realizator TV, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre atacurile rusești asupra portului ucrainean Reni, aflat la graniţa cu România.

Radu Tudor, despre atacurile rusești de la granița cu România: "Arată o intensificare a loviturilor la frontiera NATO"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2023   •   10:57

Au avut loc noi bombardamente masive la graniţa României. Ruşii au atacat din nou cu drone portul Reni de pe Dunăre.

Guvernatorul regiunii Odesa a avertizat populaţia să se adăpostească, iar la scurt timp, apărarea antiaeriană a încercat să respingă atacurile.

Radu Tudor, analist militar și realizator TV, a comentat, la Antena 3 CNN, situația de la graniţa României.

"Văzând că Ucraina rezistă din punct de vedere militar și că anumite etape ale contraofensivei au succes pentru eliberarea țării, invadatorii ruși au plănuit să scufunde economic Ucraina.

Citește și: Portul Reni de pe Dunăre, aflat la graniţa cu România, a fost bombardat de Rusia

Loviturile cu drone asupra acestor facilități portuare din zonele Reni și Izmail vizează distrugerea capacității de export de cereale a Ucrainei, fiind principala resursă financiară cu care țara ar putea să reziste în fața invadatorilor ruși.

Dacă este eliminată această capacitate, Ucraina va deveni extrem de vulnerabilă și nu va mai avea bani să finanțeze campania de eliberare a teritoriului invadat de ruși.

În ceea ce privește România și spațiul NATO, toate aceste elemente arată o intensificare a loviturilor la frontiera NATO.

Prima chestiune este să analizăm dacă aceste lovituri sunt lansate intenționat la frontiera NATO, iar cea de-a doua chestiune este să fim pregătiți, cu tot ceea ce înseamnă infrastructură militară, să eliminăm o eventuală amenințare sau o eventuală dronă care ar putea să cadă, accidental, pe teritoriul României și al NATO.

Cred că astfel de atacuri de noapte asupra infrastructurii civile din Ucraina ar trebui să reprezinte un motiv suficient pentru o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU și pentru o declarație extrem de fermă a statelor occidentale, care să avertizeze Rusia să oprească aceste practici", a spus Radu Tudor, la Antena 3 CNN.

Ruşii au bombardat porturile Reni şi Izmail și la începutul acestei luni, iar atacurile au provocat panică în localităţile româneşti aflate la graniţa cu Ucraina.

×
Subiecte în articol: radu tudor atacuri rusești Portul Reni
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close