Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre desantul masiv pregătit de americani

Radu Tudor, despre desantul masiv pregătit de americani

Radu Tudor, despre desantul masiv pregătit de americani
Sursa foto: foto: captura Antena 3
02 Oct 2019   •   10:04

Americanii pregătesc un desant masiv de vehicule blindate în Europa.  Peste 2500 de tancuri, blindate şi piese autopropulsate de artilerie vor fi transferate în statele europene care constituie flancul de Est al NATO, printre care şi România.

Potrivit Pentagonului, acest uriaş efort logistic are ca scop îmbunătăţirea legăturilor dintre militarii şi partenerii NATO. În România vor ajunge celebrul tanc de luptă al forţelor americane, dar şi mai multe blindate M2 Bradley, vehiculul de luptă al infanteriei US Army.

''Este vorba despre operaţiunea Atlantic Resolve care a fost declanşată de comandamentul forţelor terestre americane din Europa. Începând cu 2014 este vorba de un exerciţiu multianual, în care trupele americane pe o bază rotaţională, deci nu permanentă, lansează exerciţii de prevenire a ameninţării de întărire a Apărării şi de consolidare a postării de descurajare pe flancul de est al NATO. Aşadar, această operaţiune durează din 2014, ea are loc în fiecare an. România este un element esenţial în această operaţiune a comandamentului forţelor terestre americane. Operaţiunea Atlantic Resolve este o dovadă cât se poate de clară a implicării aliaţilor noştri americani împreună cu celelalte state membre NATO, în efortul de întărire a flancului estic, acolo unde România joacă un rol esenţial'', a spus Radu Tudor despre ampla operaţiune americană.

×
Subiecte în articol: NATO americani tancuri radu tudor
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close