Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre imaginile cu Elena Udrea şi şefa DIICOT: „Singura consecinţă normală este demisia imediată a Alinei Bica”

Radu Tudor, despre imaginile cu Elena Udrea şi şefa DIICOT: „Singura consecinţă normală este demisia imediată a Alinei Bica”

Radu Tudor, despre imaginile cu Elena Udrea şi şefa DIICOT: „Singura consecinţă normală este demisia imediată a Alinei Bica”
de M.T.    |    30 Oct 2014   •   20:27

Consecinţa normală, legală şi democratică după apariţia fotografiilor cu Elena Udrea şi şefa DIICOT la Paris ar trebui să fie demisia imediată a Alinei Bica, consideră jurnalistul Radu Tudor.

„De 10 ani de zile, doctrina lui Traian Băsescu, protectorul Elenei Udrea, este aceasta: e inadmisibil să existe influenţe politice în justiţie, e inadmisibil ca DIICOT, DNA, Înalta Curte să fie influenţate de oameni politici. Şi guşteriţa lui se duce cu şefa DIICOT la Paris”, a spus Radu Tudor, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei".

„Dacă aveam imagini astăzi cu Hrebenciuc şi cu Kovesi la Milano, era jihad în presa românească mai mare decât face ISIS în Irak”, a continuat jurnalistul.

„Singura consecinţă normală, legală, democratică este demisia imediată a Alinei Bica din fruntea DIICOT”, în urma asocierii ei cu „un politician foarte controversat, al cărei soţ este implicat într-o cauză penală extrem de periculoasă”, a completat realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

După apariţia imaginilor cu Elena Udrea şi Alina Bica în capitala Franţei, DIICOT a dat publicităţii un comunicat în care se precizează că „Alina Mihaela Bica  înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă”.

„De altfel, procurorul şef al DIICOT a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii  să declanţeze, de îndată, – prin Inspecţia Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale”, se mai arată în comunicat.

În opinia lui Mugur Ciuvică, „doamna Bica se încurcă în minciuni cu doamna Udrea”.

„Doamna Bica zice că era în concediu, doamna Udrea, cu 5 minute înainte de acest comunicat, a spus că nu a călătorit cu Bica, ci doar s-au întâlnit la Paris, pentru că Bica se ducea Haga, la o reuniune”, a spus preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

În acealşi timp, Radu Tudor a amintit de cazul procurorului George Bălan, membru al CSM, „care a zburat din Magistratură pentru faptul că, pe o interceptare telefonică, a apărut că vrea să bea o cafea cu Victor Ponta”.

„Dacă pentru asta George Bălan a trebuit să plece din Magistratură, pentru ceea ce vedem aici - magistrat, mână în mână cu politician la Paris - ar trebui să zboare amândouă din viaţa publică. Teama mea este că nimeni din actuala majoritate, nimeni din conducerea Parchetului General şi nimeni din conducerea CSM nu va dori să recunoască şi să aplice principiul clasic democratic că aceste două individe nu mai au ce căuta în viaţa publică şi că Alina Bica ar trebui să zboare de la şefia DIICOT”, a concluzionat Radu Tudor.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close