Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre PNRR: "Anticipez un eşec răsunător"

Radu Tudor, despre PNRR: "Anticipez un eşec răsunător"

Jurnalistul Radu Tudor privește cu scepticism modul în care guvernanţii vor implementa PNRR-ul, proaspăt aprobat de Uniunea Europeană pentru România.

Radu Tudor, despre PNRR: "Anticipez un eşec răsunător"
de Redacția Antena 3    |    28 Oct 2021   •   20:20

"PNRR este o treabă atât de serioasă şi benefică pentru România încât anticipez un eşec răsunător în atragerea şi cheltuirea celor 30 de miliarde de euro de la Bruxelles.

Am dovedit 30 de ani că suntem neserioşi, nepreocupaţi de mari proiecte de infrastructură. Modernizarea ţării noastre dupa model vest-european e cel mare eşec al tuturor guvernelor şi preşedinţilor care au condus România în aceste 3 decenii", a scris jurnalistul Radu Tudor pe Facebook.

29,2 miliarde de euro pentru România

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) a fost evaluat pozitiv  de Consiliul Uniunii Europene astăzi, 28 octombrie, ultima etapă la nivelul instituțiilor europene. Astfel, România are la dispoziție 29,2 miliarde euro, până în 2026, de la Uniunea Europeană, pentru modernizare prin reforme și investiții esențiale.

Pasul final al aprobării se va concretiza prin decizia Consiliului de punere în aplicare, care va fi adoptată prin procedură scrisă, la scurt timp după videoconferința de astăzi a miniștrilor de finanțe ai statelor membre (ECOFIN).

După ce Planul Național va fi aprobat și de miniștrii de finanțe din ECOFIN, România poate solicita avansul de 3,7 miliarde de euro, adică 13% din suma totală.

 

 

×
Subiecte în articol: PNNR
Parteneri
Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate
x close