Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre potențialul strategic al țării noastre: E capabilă România de un joc inteligent?

Radu Tudor, despre potențialul strategic al țării noastre: E capabilă România de un joc inteligent?

Radu Tudor, despre potențialul strategic al țării noastre: E capabilă România de un joc inteligent?
03 Oct 2017   •   10:47

Radu Tudor face o scurtă analiză, pe blog, a situației regionale de securitate, despre care scrie că „devine din ce în ce mai complicată”, în condițiile în care avem de-a face pe deplin cu „agresiunea Rusiei, terorism și separatism”.

”România ar putea sa fie o insula de stabilitate si securitate garantata, o ancora euroatlantica daca actualul guvern si actuala majoritate parlamentara se decid sa dea semnale in acest sens. Din perspectiva militara, lucrurile nu sunt puse la indoiala, insa din punct de vedere politic sunt multe ezitari si mesaje contradictorii. Potentialul strategic al Romaniei ar putea creste exponential si prin faptul de multe tari din estul si sudul Europei bat palma ascuns ori la vedere cu Rusia. Dupa Turcia si Ungaria, Serbia isi consolideaza statutul de cap de pod al Moscovei in regiune”, scrie Radu Tudor, pe blog.

”Cu o Ucraina inca instabila si invadata de rusi la est, cu o Turcie care starneste frisoane prin autoritarismul, jocul putinist, islamismul si anti-europenismul lui Erdogan, cu jocul dubios al lui Viktor Orban cazut in admiratia lui Putin, inca un vecin al Romaniei inroseste harta. Daca suntem inteligenti, asta ar putea sa fie o sansa uriasa pentru tara noastră”, mai scrie Radu Tudor.

Citește continuarea pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor Rusia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close