Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre protestele violente din Franța: „Sute de conturi social media pro-ruse au căutat să amplifice protestele care au avut loc în Franţa”

Radu Tudor, despre protestele violente din Franța: „Sute de conturi social media pro-ruse au căutat să amplifice protestele care au avut loc în Franţa”

Radu Tudor, despre protestele violente din Franța: „Sute de conturi social media pro-ruse au căutat să amplifice protestele care au avut loc în Franţa”
Sursa foto: foto: captura Antena 3
09 Dec 2018   •   18:00

Radu Tudor a vorbit despre protestele violente din Franța pe blogul său. Jurnalistul spune că o posibilă explicație ar fi că „sute de conturi social media pro-ruse au căutat să amplifice protestele care au avut loc în Franţa”. 

„Reţeaua de conturi a emis mesaje pe Twitter care aveau în centru violenţele şi haosul din timpul protestelor „vestelor galbene”. Manifestaţiile au început luna trecută, iar de atunci, zilnic, un număr de 200 de conturi monitorizate au transmis aproximativ 1.600 de mesaje şi repostări”, a mai scris Radu Tudor.

„Potrivit unei analize făcute de New Knowledge, companie de securitate cibernetică, conturile au dezinformat folosind fotografii cu protestatari răniţi în timpul altor evenimente, pentru a arăta brutalitatea poliţiei franceze, scrie The Times.

După ce preşedintele francez Emmanuel Macron a reuşit cu succes să evite atacurile cibernetice, care au reprezentat o încercare a Kremlinului de a destabiliza campania sa prezidenţială din 2017, acum Rusia pare să fie în spatele unui nou atac”.

Continuarea o găsiți pe radu-tudor.ro

×
Subiecte în articol: Franta violente radu tudor
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close