Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre răpirea unui român în Algeria: Am avut informaţia de aseară, dar nimeni nu a fost în măsură să confirme acest lucru

Radu Tudor, despre răpirea unui român în Algeria: Am avut informaţia de aseară, dar nimeni nu a fost în măsură să confirme acest lucru

Radu Tudor, despre răpirea unui român în Algeria: Am avut informaţia de aseară, dar nimeni nu a fost în măsură să confirme acest lucru
17 Ian 2013   •   13:35

Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a declarat, într-o convorbire telefonică la Antena 3, că informaţia privind posibila răpire a unui cetăţean român în Algeria îi era cunoscută încă de miercuri seară şi că, deşi a încercat să transmită acest lucru autorităţilor, nu a fost nimeni în măsură să o confirme.

"Această informaţie neverificată şi necomunicată de autorităţile române am avut-o de aseară. Am încercat să transmitem tot soiul de mesaje autorităţilor. Nu a fost nimeni în măsură să confirme acest lucru", a spus Radu Tudor la Antena 3.

"E un mediu extrem de dificil. Dacă această informaţie se confirmă, evident că lucrul acesta presupune o alertă serioasă din partea autorităţilor române şi în primul rând o cooperare în zona Serviciilor de Informaţii cu cei care conduc operaţiunea de eliberare", a continuat Radu Tudor.

Radu Tudor a afirmat că operaţiunea de luare de ostatici din Algeria ar putea avea legătură cu intervenţia forţelor franceze în Mali.

"Eu personal aş lega acestă operaţiune de luare de ostatici de incursiunea Serviciilor Secrete şi a Forţelor Speciale franceze în Mali. Cred că aceste organizaţii fundamentaliste care acţioneză în nordul şi în vestul Africii sunt legate între ele. Unele sunt chiar afliate Al-Qaida şi au activitate extrem de puternică pe teritoriul Africii", a spus Radu Tudor.



×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close