Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: „Diferența între atitudinea societății franceze și cea a societății românești atunci când apare un mare necaz m-a pus pe gânduri”

Radu Tudor: „Diferența între atitudinea societății franceze și cea a societății românești atunci când apare un mare necaz m-a pus pe gânduri”

Radu Tudor: „Diferența între atitudinea societății franceze și cea a societății românești atunci când apare un mare necaz m-a pus pe gânduri”
Sursa foto: foto: captura Antena 3
16 Apr 2019   •   19:44

Radu Tudor a comparat atitudinea societății franceze cu cea a societății românești în fața unei mari tragedii

„Această diferență radicală între atitudinea societății franceze și cea a societății românești atunci când apare un mare necaz m-a pus foarte serios pe gânduri. Ceea ce se întâmplă din anul 2015 încoace, din momentul Colectiv, este o degradare violentă și extrem de rapidă a societății românești, care colcăie de intoleranță, de ură, de limbaj necivilizat, de vulgarități care sunt aduse la rang de opinie politică. Cred că exemplul pe care îl dau politicienii este cel mai important pentru societate. Pe de altă parte, societatea, dacă nu e stimulată în ură și în competiție politică aberantă, atunci ea se poate manifesta echilibrat la un moment atât de grav cum a fost și este distrugerea în mare parte a Catedralei Notre-Dame”. 

„Cred că trebuie să facem în fiecare seară un soi de lecții scurte de ce nu trebuie să se mai adâncească poporul român în ură, într-o dezbinare frustrantă și în mesaje de o violență ieșită din comun”. 

Jurnalistul a spus la „Punctul de Întâlnire” că intervenția autorităților și a echipelor de salvare în cazul Colectiv este „un model european”. 

„Cred că intervenția în situația de urgență Colectiv a fost una exemplară, a fost un model european și atunci când mari medici din Germania, din Franța, din Italia recunosc acest lucru, nu pot decât să iau notă de avizul lor și de modul în care ei compară ce s-a întâmplat în Franța cu ce s-a întâmplat în România”. 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close