Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: „E bine că președintele României subliniat în fața liderilor din secuime că nu poate exista autonomie pe criterii etnice”

Radu Tudor: „E bine că președintele României subliniat în fața liderilor din secuime că nu poate exista autonomie pe criterii etnice”

Radu Tudor: „E bine că președintele României subliniat în fața liderilor din secuime că nu poate exista autonomie pe criterii etnice”
18 Iul 2017   •   11:25

Radu Tudor a apreciat discursul președintelui Klaus Iohannis de la Miercurea Ciuc, într-o intervenție telefonică la Antena 3, arătând că șeful statului „a punctat câteva lucruri foarte importante și corecte într-o zonă în care se vorbește foarte mult de autonomie pe criterii etnice”.

”E bine că președintele României a subliniat în fața liderilor din secuime că nu poate exista autonomie pe criterii etnice”, a spus realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire, la Antena 3.

Klaus Iohannis: „Autonomia pe criterii etnice nu este de dorit”

Președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită, la dezbaterea cu aleşii locali din Covasna si Harghita, că autonomia pe criterii etnice nu este de dorit şi a sugerat politicinilor să renunţe la mesajele care ating sensibilităţi istorice.

”Nu le vom depăşi niciodată”, a spus Klaus Iohannis.

”Dintr-o oarecare eroare, ați folosit steagul statului maghiar. Și cu acela avem un parteneriat strategic, România-Ungaria, dar el nu se bazează pe relații etince sau interetnice, ci pe relațiile între două state vecine. (...) Autonomia locală şi regională ajută, dar autonomia pe criterii entice nu este de dorit, pentru că ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european, unde chiar se recomandă ca în cazul unei regionalizări să nu se realizeze delimitarea regională pe linia de delimitare etnică", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii după ce preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, i-a cerut, în discursul său, autonomie pentru zona locuită preponderent de maghiari în Transilvania.

×
Subiecte în articol: radu tudor Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close