Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Fac un apel public! Spitalul CF Constanța trebuie scos de pe lista de coronavirus

Radu Tudor: Fac un apel public! Spitalul CF Constanța trebuie scos de pe lista de coronavirus

Radu Tudor a făcut, miercuri, un apel public pentru scoaterea unui spital din Constanța de pe lista celor care ar trebui să primească în carantină eventuali suspecți de coronavirus. Motivul este unul foarte simplu: unitatea spitaliceasca nu are nici medic infecționist, nici secție de boli infecțioase și nici dotările necesare.

Radu Tudor: Fac un apel public! Spitalul CF Constanța trebuie scos de pe lista de coronavirus
de Radu Tudor    |    04 Mar 2020   •   19:40

"Am dat peste un caz de la Constanța și fac un apel public către ministrul sănătății, Victor Costache, poate chiar și către primul ministru, Ludovic Orban, către toți cei care sunt implicați în acest efort național de combatere a coronavirusului.

Printr-o dispoziție a Ministerului Sănătății, prin DSP, s-au stabilit spitale din țară care să fie implicate în această campanie, care să primească în carantină eventuali suspecți de coronavirus.

Avem un caz cu totul aparte la Constanța. Printr-o decizie absolut neinspirată Spitalul CF a fost trecut pe lista celor care pot primi pacienți în carantină,

1. fără să aibă o secție de infecțioase

2. fără să aibă un medic specialist în boli infecțiose.

Chestiunea este extrem de serioasă și la aceste două detalii mai adăugăm un detaliu, care este menționat într-un memoriu transmis Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne: oamenii aceștia nu au dotarea minimă necesară pentru a introduce niște pacienți într-o stare de carantină.

Așasar, Spitalul CF Constanța trebuie scos urgent de pe această listă pentru că nu îndeplinește condițiile minimale: medic, secție, dotări!", a spus Radu Tudor, la începutul emisiunii Punctul de Întâlnire.

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close