Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "FMI avertizează că anul 2022 va fi unul dificil, dar nu la fel de dur ca 2023"

Radu Tudor: "FMI avertizează că anul 2022 va fi unul dificil, dar nu la fel de dur ca 2023"

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a avertizat că perspectivele economiei globale “s-au înrăutăţit semnificativ” din aprilie şi nu ar putea exclude o posibilă recesiune globală anul viitor, ţinând cont de riscurile ridicate.

Radu Tudor: "FMI avertizează că anul 2022 va fi unul dificil, dar nu la fel de dur ca 2023"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    07 Iul 2022   •   19:33

În următoarele săptămâni, FMI ar putea înrăutăţi estimarea privind creşterea de 3,6% a economiei mondiale în 2022, pentru a treia oară în acest an, iar economiştii Fondului încă lucrează la finalizarea cifrelor, a declarat pentru Reuters Kristalina Georgieva.

La finalul acestei luni, FMI ar urma să publice o actualizare a previziunilor pentru 2022 şi 2023, după ce în aprilie a înrăutăţit estimarea privind creşterea economiei mondiale cu aproape un punct procentual. În 2021, PIB-ul global a înregistrat un avans de 6,1%.

“Perspectivele de la ultima noastră actualizare din aprilie s-au înrăutăţit semnificativ”, în urma extinderii inflaţiei, a majorărilor mai substanţiale de dobânzi, a încetinirii creşterii economiei Chinei şi a escaladării sancţiunilor legate de invadarea Ucrainei de către Rusia, a apreciat şeful FMI.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close