Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Fost șef de serviciu secret, închisoare pentru interceptări ilegale

Radu Tudor: Fost șef de serviciu secret, închisoare pentru interceptări ilegale

Radu Tudor scrie pe blogul său că un fost șef de serviciu secret a fost condamnat la închisoare pentru interceptări ilegale. Mai mulți politicienii s-au aflat în colimatorul acestuia, dar și oameni de afaceri sau jurnaliști.

Radu Tudor: Fost șef de serviciu secret, închisoare pentru interceptări ilegale
de Gabriel Dano    |    28 Feb 2021   •   10:38

Fostul şef al serviciului de informaţii nord-macedonean, Saso Mijalkov, a fost condamnat vineri la 12 ani de închisoare pentru orchestrarea timp de peste un deceniu a unei campanii de interceptări ilegale împotriva unor politicieni, oameni de afaceri şi jurnalişti, dezvăluirea acesteia provocând în anul 2016 căderea guvernului condus de premierul conservator Nikola Gruevski, care ulterior s-a refugiat în Ungaria după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare, relatează agenţia EFE.

Curtea Penală din Skopje l-a acuzat pe Mijalkov de abuz de putere şi a considerat dovedit faptul că el a fost creierul interceptărilor, al căror obiectiv era să ţină sub control nu doar opoziţia, ci şi partidul de guvernământ de la acea vreme, alianţa conservatoare VMRO-DPMNE, precum şi oameni de afaceri, jurnalişti şi mii de cetăţeni.

Mai mult, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close