Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: În beneficiul cui a săvărşit Ridzi, în calitate de ministru PDL, infracţiunile?

Radu Tudor: În beneficiul cui a săvărşit Ridzi, în calitate de ministru PDL, infracţiunile?

Radu Tudor: În beneficiul cui a săvărşit Ridzi, în calitate de ministru PDL, infracţiunile?
16 Feb 2015   •   19:10

DNA continuă curăţenia. Este vorda despre fostul ministru Monica Iacob - Ridzi, în cazul căreia s-a pronunţat o condamnare definitivă de 5 ani cu executare pentru că ar fi acordat contracte fără licitaţii la manifestările de Ziua Tineretului din 2009.

Deşi beneficiara capitalului de imagine adus de acele manifestări a fost EBA, aflată atunci în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, Ridzi a refuzat să recunoască acest lucru în faţa judecătorilor ignorând sfaturile avocatului său. Aşa că, în urmă cu scurt timp, s-a predat la Poliţia Cluj pentru a executa cel puţin două treimi din pedeapsa de 5 ani. În acest dosar, Ridzi e acuzată de un prejudiciu de 2, 7 milioane de lei.

Radu Tudor a vorbit despre acest subiect în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu": "Mă aşteptam ca Monica Iacob - Ridzi să fie condamnată la ani de închisoare cu  executare. Şi lucrul acesta mi-a fost întărit de cirtirea rechizitoriului în 2010. Fostul procuror Mariana Alexandru, cea care s-a pensionat forţat din DNA, şi care se ocupa şi de dosarul "Gala Bute", a întocmit un rechizitoriu care pe mine m-a impresionat din punct de vedere profesional. Şi nu sunt multe lucuri care să mă imprezioneze la Direcţia Naţională Anticorupţie din punct de vedere profesional, pentru că metodele lor staliniste pentru anchetele lor acoperă de multe ori chiar şi demersurile corecte pe care le fac în lupta împotriva corupţiei", a explicat acesta.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close