Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: În sfârșit, s-a aflat o informație-cheie despre boala COVID-19

Radu Tudor: În sfârșit, s-a aflat o informație-cheie despre boala COVID-19

Anticorpii neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2 persistă în organismul pacienţilor care au trecut prin boală cel puţin 8 luni de la infecţie în majoritatea cazurilor, asigură un studiu realizat de spitalul milanez San Raffaele şi de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian, relatează EFE.

Radu Tudor: În sfârșit, s-a aflat o informație-cheie despre boala COVID-19
de Gabriel Dano    |    11 Mai 2021   •   19:34

Studiul publicat, marţi, de revista ştiinţifică Nature Communications precizează rezultatele durata anticorpilor şi importanţa dezvoltării lor timpurie pentru a combate infecţia. De asemenea, prezenţa precoce a acestor anticorpi este ”fundamentală în combaterea cu succes a infecţiei, potrivit Agerpres.

Cei care nu reuşesc să-i producă în primele 15 zile de la contaminare riscă mai mult să dezvolte forme grave de covid-19”.   Studiul conchide că anticorpii rămân în organism timp de 8 luni, indiferent de gravitatea bolii, de vârsta pacienţilor sau de prezenţa unor patologii prealabile.

Rezultatele au ca bază urmărirea a 162 de pacienţi testaţi pozitiv la SARS-CoV-2 cu simptome diferite, transmite Agerpres.  „După opt luni de la diagnostic doar trei pacienţi nu au mai răspuns pozitiv la testul de anticorpi”, au explicat ISS şi spitalul San Raffaele într-un comunicat.

Mai mult, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close