Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, informații de culise despre refuzul Bulgariei în privința flotei NATO: ”De ce s-a sucit într-o noapte fosta gardă de corp a lui Todor Jivkov”

Radu Tudor, informații de culise despre refuzul Bulgariei în privința flotei NATO: ”De ce s-a sucit într-o noapte fosta gardă de corp a lui Todor Jivkov”

Radu Tudor, informații de culise despre refuzul Bulgariei în privința flotei NATO: ”De ce s-a sucit într-o noapte fosta gardă de corp a lui Todor Jivkov”
17 Iun 2016   •   15:54

Radu Tudor a comentat, într-o postare pe blogul personal, evoluțiile de ultimă oră în plan diplomatic, care ”au adus în atenție o diferență de abordare între România și Bulgaria privind crearea unei platforme comune de apărare la Marea Neagră între statele riverane membre NATO”.

Potrivit unor surse de la Bruxelles pe care le-am consultat in exclusivitate, Romania a lansat acest demers avand un ok de la Cartierul General al NATO, ca o consecinta fireasca a eforturilor de intarirea apararii pe Flancul estic.

(...) Vizita presedintelui Klaus Iohannis in Bulgaria s-a inscris intr-o serie de alte demersuri diplomatice trilaterale Romania-Turcia-Bulgaria. Pina ieri, toate aceste trei state NATO au confirmat, asa cum este si firesc, angajarea in demersurile de aparare comuna prin ridicarea gradului de pregatire si operationalizare comuna a armatelor lor.

Atitudinea Bulgariei din ultimele 48 de ore constituie o supriza neplacuta nu doar pentru Romania ci si pentru oficialii NATO, care nu vor intarzia sa reactioneze”, a scris Radu Tudor.

Citește continuarea analizei pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close