Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Beneficii serioase pentru România la reuniunea miniştrilor Apărării din statele NATO

Radu Tudor: Beneficii serioase pentru România la reuniunea miniştrilor Apărării din statele NATO

Secretarul General al NATO vrea ca statele membre să îşi majoreze contribuţiile. Jens Stoltenberg spune că acest lucru este necesar pentru suplimentarea prezenţei militare a Alianţei în estul Europei şi pentru intesificarea activităţilor de apărare şi descurajare în contextul provocărilor Rusiei şi Chinei.

Radu Tudor: Beneficii serioase pentru România la reuniunea miniştrilor Apărării din statele NATO
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   14:02

Jurnalistul şi analistul militar Radu Tudor explicat la Antena 3 ce înseamnă, din perspectiva României, anunţul făcut de secretarul general al NATO.

"România este unul dintre puţinele state NATO care a reuşit să aloce 2% din PIB pentru apărare iar mesajul lui Jens Stoltenberg este acela că toate statele membre trebuie să atingă acest prag.

Avem nevoie de o întărire serioasă a flancului estic, de întărirea grupurilor de luptă din zona de nord dar şi de întărirea măsurilor de apărare şi descurajare pe zona de sud.

Agresivitatea Rusiei în zona Mării Negre cere măsuri sporite de apărare şi descurajare

În bazinul Mării Negre, Rusia a demonstrat o intenţie extrem de agresivă în ultimii 12-13 ani şi, în acest context, suntem obligaţi să întărim măsurile de apărare şi descurajare.

Drept urmare, mesajul secretarului general NATO este în primul rând în beneficiul României, ca stat membru al Alianţei şi, în al doilea rând, arătă determinarea conducerii Alianţei de a cere tuturor membrilor să respecte acest angajament, care durează de mai mulţi ani, dar care nu a fost pus în practică de toate statele aliate.

În zile de 17 şi 18 februarie are loc o reuniune esenţială a miniştrilor Apărării din ţările NATO, care va decide şi reperele noului tip de angajament al SUA în administraţia Biden, dar şi documentele şi angajamentele pregătite în perspectiva summit-ului NATO din luna decembrie.

Reuniunea de mâine şi poimâine a miniştrilor Apărării din statele membre va pregăti măsuri extrem de relevante pentru flancul estic al NATO şi, în primul rând, va aduce beneficii serioase pentru România", a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor Jens Stoltenberg
Parteneri
Cea mai puternică rugăciune către Duhul Sfânt. Se rosteşte de Rusalii
x close