Antena 3 Actualitate Radu Tudor: ”Info Cons aruncă bomba în luna cadourilor, de sărbători: Nu există în România!”

Radu Tudor: ”Info Cons aruncă bomba în luna cadourilor, de sărbători: Nu există în România!”

de Laura Dinu    |    08 Dec 2021   •   11:36
Radu Tudor: ”Info Cons aruncă bomba în luna cadourilor, de sărbători: Nu există în România!”
Sursa foto: Agerpres

Radu Tudor atrage atenția celor care își doresc un cadou special pentru cei dragi anul acesta, distribuind un comunicat al Info Cons cu privire la metalele și pietrele prețioase.

”Pietrele prețioase nu se aseamănă cu achizițiile pe care le facem de ordin zilnic, acestea impunând o atenție și o responsabilitate mai sporită din partea consumatorilor, scrie Info Cons.

Atunci când achiziționăm pietre prețioase trebuie să fim atenți la următoarele:

 1. Asigurați-vă că locul de unde cumpărați beneficiază de o autorizație pentru vânzarea de obiecte din metale prețioase și pietre prețioase.
 2. Prețurile de vânzare a metalelor prețioase și a pietrelor prețioase nu sunt impuse de nici o instituție de stat.
 3. Evitați să cumpărați bijuterii de la persoane care „vă acostează” pe stradă sub diverse pretexte!
 4. Nu cumpărați obiecte din metale prețioase cu greutate suspectă!
 5. Cereți informații complete despre produs, preț, condiții de cumpărare (dacă acestea există) și, neapărat, precizarea că piatra este NATURALĂ.
 6. Feriți-vă de oferte de vânzări nesolicitate și de la persoane neautorizate.
 7. Asigurați-vă că veți primi un Certificat de calitate în original, însoțit de factură sau bon fiscal.
 8. Asigurați-vă că primiți factura fiscală sau bonul fiscal care să ateste cumpărarea produsului de la operatorul economic în cauză.
 9. Cereți informații suplimentare despre garanția oferită produsului și eventualele probleme de service care pot să apară.
 10. Verificați politica respectivei companii de returnare a bunurilor, în cazul apariției unor defecte ulterioare ce nu țin de cauze mecanice care pot interveni în momentul purtării.Asigurați-vă că veți primi un Certificat de calitate în original, însoțit de factură sau bon fiscal.

 Conform datelor furnizate de către A.N.P.C. in perioada 01.01.2019 -01.01.2021 nu au fost efectuate controale tematice sau operative la operatorii care comercializează pietre prețioase! 

Certificatul de calitate trebuie să conțină obligatoriu:

 • detalii corecte, precise și complete referitor la produsul cumpărat (titlul metalului, natura pietrelor etc). Natural/Sintetic/Artificial
 • datele de identificare ale operatorului economic de unde achiziționați produsul.

În acest moment, pe teritoriul României nu există un laborator acreditat pentru pietrele prețioase, scrie InfoCons.ro”, potrivit lui Radu Tudor

×
Subiecte în articol: radu tudor
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close