Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: România trebuie să se întărească militar. Nu ne permitem luxul să fim surprinși de amenințări

Radu Tudor: România trebuie să se întărească militar. Nu ne permitem luxul să fim surprinși de amenințări

Radu Tudor: România trebuie să se întărească militar. Nu ne permitem luxul să fim surprinși de amenințări
03 Mar 2016   •   11:14
Ministerul Apărării Naționale își prezintă bilanțul pe anul 2015. La eveniment participă și președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș.

Radu Tudor, analist militar și realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire a explicat că, în contextul unei perioade foarte agitată, Armata Română trebuie să beneficieze de investiții majore.

“O perioadă agitată, complicată , cu tot ce se întâmplă în jurul nostru și în Orientul Mijlociu. Sunt transformări foarte importante. În acest moment există aproape 1.000 de militari NATO pe teritoriul român, cel puțin trei locații speciale în care activitatea militară americană și aliată este foarte seriosă și întreaga Românie se gândește la întărirea Armatei Române, la niște achiziții serioase, pentru că nu stăm bine cu înzestrarea și ne punem speranța în Armata Română, instituția de stat cu cea mai mare cotă de încredere. În mod evident, toți românii, Guvernul, Parlamentul, toată lumea trebuie să sprijine această instituție, pentru că este garantul securității țării.”

“În primul rând ar trebui să fie lansat un mesaj de solidaritate și de alianță foarte puternică în interiorul NATO. Avem cea mai mare provocare de securitate din ultimii 25 de ani, care vine de la granița de est, trebuie să ne întărim militar foarte serios, trebuie să cerem o prezență aliată mai puternică, avem deja comandamanete NATO pe teritoriul României, trebuie să să întărim prezența navală NATO la Marea Neagră. Noi nu ne permitem luxul de a fi surprinși de amenințări din est sau de la sud. Avem nevoie de o capacitate ridicată de alertă și până acum Armata Română s-a achitat cu brio de toate sarcinile pe plan național dar și internațional”, a explicat Radu Tudor.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close