Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre situaţia halucinantă din America: "Evenimentele de la Washington, mineriada lui Donald Trump!''

Radu Tudor, despre situaţia halucinantă din America: "Evenimentele de la Washington, mineriada lui Donald Trump!''

Radu Tudor a comentat situaţia fără precedent din SUA. Congresul american a fost ocupat şi vandalizat de protestatari. ''Nu avem de-a face doar cu o răfuială a unor simpatizanţi ai lui Trump supăraţi că acesta nu mai este preşedinte şi cred că este o chestiune mult mai gravă'', a spus jurnalistul.

Radu Tudor, despre situaţia halucinantă din America: "Evenimentele de la Washington, mineriada lui Donald Trump!''
de Iulia Gorgorin    |    06 Ian 2021   •   23:05

Radu Tudor a comentat imaginile halucinante cu miile de protestatari care au înconjurat şi vandalizat sediul Congresului SUA.

''V-aş invitat să facem un mic de exerciţiu de comparaţie sau de imaginaţie poltică şi să vedem evenimentele de la Washington drept mineriada lui Donald Trump. Cred că ceea ce avem în faţa noastră este o operaţiune de amplă şi de periculoasă de subminarea democraţiei americane. 

Pentru mine sunt mult similitudini cu mineriada din iunie 1990, cu nişte persoane violente instigate de un preşedinte scăpat complet de sub control, un individ cu accente paranoice, din punctul meu de vedere şi care are o altă agendă decât cea americană. Destabilizarea profundă a societăţii americane era  ultimul gest pe care Donald Trump şi-ar fi propus să o facă, înainte de părăsirea Casei Albe. Este un pretext extrem de periculos pentru destabilizarea profundă a Statelor Unite ale Americii, violenţe la adresa Congresului American, probabil nu s-au înregistrat niciodată în ultimii 60-70 de ani, dar ceea ce constatăm noi acum este practic un preşedinte împotriva instituţiilor fundamentale ale democraţiei americane. 

(...) Nu doar că nu se împacă cu ideea înfrângerii şi a plecării lui de la Casa Albă, ci pur şi simplu vrea să facă un cadou cât se poate de serios a celor entităţi statale care l-au susţinut şi propulsat în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Cred că ceea ce vedem acum este o operaţiune mult mai amplă şi un succes uriaş de intelligence al estului, prin destabilizare socială, politică şi instituţională a Statelor Unite ale Americii, iar lucrul acesta vine după un atac cibernetic extrem de puternic şi îndelungat de aproape nouă luni de zile al Rusiei la adresa unor instituţii fundamentale din administraţia americană. Lucrul acesta a fost confirmat ieri de declaraţii oficiale ale comunităţii naţionale de informaţii a Statelor Unite.

Cred, aşadar, că nu avem de-a face doar cu o răfuială a unor simpatizanţi ai lui Trump supăraţi că acesta nu mai este preşedinte şi cred că este o chestiune mult mai gravă'', a spus Radu Tudor, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: America radu tudor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close