Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Importanța României crește în fața agresivității Rusiei. Forțele armate române și aliații NATO veghează la orice 'surpriză' din partea Moscovei"

Radu Tudor: "Importanța României crește în fața agresivității Rusiei. Forțele armate române și aliații NATO veghează la orice 'surpriză' din partea Moscovei"

Riscul unui război între NATO și Rusia este mai mare în prezent decât în vremea războiului rece.

Radu Tudor: "Importanța României crește în fața agresivității Rusiei. Forțele armate române și aliații NATO veghează la orice 'surpriză' din partea Moscovei"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2021   •   18:08

Estimarea îi aparține lui Nick Carter, șeful Statului Major al Apărăii Marii Britanii.

Ea vine în contextul crizei migranților de la granița belaruso-polonă și pe fondul masării, de către Rusia, a circa 100.000 de mii de soldați la granița cu Ucraina, posibil în perspectiva unei invazii.

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a comentat la Antena 3 ultimele evoluții ale focarelor de tensiuni ce ar putea degenera într-un conflict armat.

"Este cea mai complicată situație de securitate pe flancul de este al NATO. Din păcate, federația rusă, în loc să aleagă calea consultărilor, a dialogului și a mișcărilor previzibile, alege să continue războiul hibrid împotriva spațiului occidental.

Suntem avertizați că Federația Rusă a masat din nou trupe la granița cu Ucraina.

Avem dovezi clare că Moscova plănuiește o nouă agresiune la adresa Ucrainei, după ce a invadat estul acestei țări și a anexat Peninsula Crimeea.

Radu Tudor: "Nava amiral a Flotei a 6-a americane se află la Constanța"

Rusia vrea să tulbure zona bazinului Mării Negre în special pentru a opri apropierea Ucrainei de occident. Cred că momentul acesta potențează foarte mult valoarea României.

La Constanța se află comandantul Flotei a 6-a americane din Marea Mediterană și nava amiral a acestei flote, USS Mount Withney.

Nu există nicio îndoială că aliații din NATO întăresc apărarea pe flancul de est, consideră Marea Neagră ca având o importanță specială, iar noi avem această misiune de a întări apărarea și de a preveni orice mișcare prin surprindere din partea Rusiei 24 de ore din 24.

Ne îngrijorează dorința Federației Ruse de a promova în continuare aceste politici agresive și măsuri militare care pun în pericol stabilitatea în bazinul Mării Negre. România este una dintre primele țări expuse în fața acestei agresiuni.

În prezent, forțele armane ale României împreună cu aliații din NATO desfășoară operațiuni pe toate cele patru componente - aerian, naval, terestru și cibernetic - pentru a preveni orice fel de 'surprindere' despre care analiștii occidentali vorbesc", a concluzionat jurnalistul.

Foto: Lansator rusesc de rachete "Grad" în timpul unui exercițiu militar

×
Subiecte în articol: radu tudor Rusia NATO România
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close