Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Coronavirus și alte războaie. O amplă operațiune de manipulare psihologică în Italia

Radu Tudor: Coronavirus și alte războaie. O amplă operațiune de manipulare psihologică în Italia

Radu Tudor a vorbit despre ”operațiunea de manipulare psiholigică” din Italia. Acesta este de părere că Rusia și China încearcă să folosească pandemia de coronavirus ca pe o unealtă politică împotriva sistemului de valori occidentale.

Radu Tudor: Coronavirus și alte războaie. O amplă operațiune de manipulare psihologică în Italia
Sursa foto: antena3
20 Apr 2020   •   13:40

”Nu mai este niciun secret pentru persoanele avizate și documentate că Rusia și China încearcă să folosească necazul pandemiei de #coronavirus ca pe o unealtă politică și ideologică împotriva sistemului de valori occidentale : democrație, libertate, pace, securitate. Agenda ascunsă a Moscovei s-a manifestat deplin într-o recentă operațiune în Italia, țară extrem de puternic lovită de pandemie.

Ceea ce se întâmplă acum este o nouă erupție de #fakenews, #cyberattacks, #manipulare și #hybridwarfare din partea Moscovei, în continuarea operațiunilor de acest gen lansate dupa 2013-2014, anexarea ilegală a Crimeei și agresiunile militare repetate în bazinul Mării Negre.

Cu un general KGB în fruntea Rusiei de peste 20 de ani și încă vreo 10 probabil (mai mult decât Stalin deja…), acest stat ce nu a cunoscut niciodată democrația în istoria să rămană ancorat în mentalitatea Războiului Rece, a confruntării, a ocupării militare și a preluării cu forța de teritorii prin razboi clasic sau hibrid. Lumea civilizată este azi avertizată de amploarea fenomenului prin mijloace asimetrice. Iar Romania este în linia întâi a Flancului Estic al NATO, acolo unde se izbesc primele valuri de agresiune”, scrie Radu Tudor pe blogul personal. 

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close