Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre intenţiile ascunse ale Rusiei: "Joacă la cacealma lăsând speranțe oamenilor de bună credință"

Radu Tudor, despre intenţiile ascunse ale Rusiei: "Joacă la cacealma lăsând speranțe oamenilor de bună credință"

Radu Tudor, analist militar, a comentat modul în care se desfășoară negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană. Iată concluziile.

Radu Tudor, despre intenţiile ascunse ale Rusiei: "Joacă la cacealma lăsând speranțe oamenilor de bună credință"
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2022   •   16:44

Negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană sunt în desfășurare. La fel şi războiul care nu s-a oprit nici măcar o clipă în ciuda insistentelor autorităţilor ucrainene.

Întrebat despre aceste discuții, Radu Tudor, analist militar, a precizat: 

"Despre ce pace poate fi vorba dacă în timpul negocierilor sunt lansate rachete şi mor oameni. Despre ce pace vorbim dacă ea se derulează pe teritoriul unui stat care participă la invazie, Belarus.

Despre ce pace putem să vorbim dacă nici măcar pe durata acestor două ore de negocieri nu a existat un armistițiu? Cred că Rusia joacă în continuare la cacealma, din păcate.

Aşa cum a făcut cu asigurarea cu sutele că nu va fi invadată Ucraina. Iată ce măcel este sub ochi noştri. Despre ce pace putem vorbi? Ei blufează, joacă, din păcate, un joc murdar, lăsând speranțe oamenilor de bună credință, lăsând impresia că ar putea exista o soluţie.

Soluția este una singură şi a fost exprimată de preşedintele Zelensky: Eliberați Ucraina. Ieșiți de pe teritoriul acestei ţări libere şi independente.

Imediat toate tancurile şi trupele rusești să fie retrase şi atunci e loc de pace e loc de dialog. Până atunci invazia continuă şi noi sperăm în fiecare zi că vom vedea un mesaj de pace, dar imaginile sunt din ce în ce mai greu de privit. 

Sunt convins că Ucraina îţi dorește pacea cu disperare. Sunt  convins că Occidentul va face absolut  tot ce îi stă in putință dacă apare o oportunitate de pace să o valorifice. 

Dar în continuare spun Moscova nu îşi dorește pace, îşi dorește doar războiul. Rusia este cel mai mare pescuitor în ape tulburi din arena națională", a explicat Radu Tudor, analist militar la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina negocieri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close