Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, reacție cu privire la dezbatere despre România în Comisia LIBE din Parlamentul European

Radu Tudor, reacție cu privire la dezbatere despre România în Comisia LIBE din Parlamentul European

Radu Tudor, reacție cu privire la dezbatere despre România în Comisia LIBE din Parlamentul European
Sursa foto: foto: captura Antena 3
02 Oct 2018   •   13:53

Radu Tudor a vorbit pe blogul personal, despre intalnirea de ieri a Comisiei pentru libertati civile (LIBE) a Parlamentului European in cadrul careia membrii au avut un schimb de opinii cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind situatia din România, inclusiv independenta justitiei.

”Dezbaterea de ieri seara din Comisia LIBE a Parlamentului European a certificat o ruptura serioasa intre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei. Pana acum s-a vorbit de un dialog mai aspru si de faptul ca ambele parti mai au de parcurs etape ale informarii reciproce pentru a se evita inevitabilul. Ei bine, aseara acest lucru s-a produs.
Adica inevitabilul. Un avertisment serios din partea prim vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Un olandez social-democrat, din aceeasi familie politica din care face parte si PSD.

Maine urmeaza o noua dezbatere importanta la care va lua cuvantul si premierul Viorica Dancila. Desi are 9 ani de experienta ca europarlamentar, am serioase indoieli ca actualul premier poate aduce argumente solide, intr-o discutie libera, fara hartii din care sa citeasca, intr-o engleza cursiva, in favoarea cabinetului sau. Si implicit in favoarea Romaniei.

Guvernarea PSD-ALDE, cu bune si cu rele, se confrunta azi cu cel mai dur examen de la preluarea puterii. Ruptura de restul Europei, retorica anti-UE, populismele atat de prezente in limbajul multor politicieni romani, invocarea politicianista a expresiilor ceausiste de tip “suveranitatea, independenta, inalta poarta, impunerea din strainatate si altele demonstreaza un fapt : intre Bucuresti si Bruxelles se ridica un zid.

In locul dialogului intens ce a lipsit cu desavarsire pana azi, fara turnee diplomatice in marile capitale europene din partea liderilor guvernarii, cu zero contacte personale cu liderii social-democrati si liberali din Europa, izolarea si conflictul erau inevitabile”, scrie Radu Tudor pe blogul personal.
 

×
Subiecte în articol: radu tudor reactie dezbatere România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close