Radu Tudor: România, “medalia de bronz” la încălcarea drepturilor omului!

de A.M.P    |    26 Ian 2017   •   17:51
Radu Tudor: România, “medalia de bronz” la încălcarea drepturilor omului! Foto: Antena 3

Radu Tudor postează pe blog un articol semnat Agerpres în care se arată că dosarele de pe rolul CEDO s-au înmulţit în 2016 din cauza plângerilor contra României, Ungariei și Turciei.

Conform bilanțului prezentat joi de președintele CEDO, Guido Raimondi, România ocupă al treilea loc pe lista țărilor împotriva cărora s-au pronunțat cele mai multe decizii în cursul anului trecut și care se fac vinovate de cel puțin o încălcare a Convenției Europene a Drepturilor Omului.

În 2016, CEDO a decis împotriva României în 86 de dosare. Pe primul loc este Rusia (228 de decizii), urmată de Turcia (88 de decizii). După România se situează Ucraina (73 de decizii), Grecia (45) și Ungaria (41).

Raimondi a spus că volumul cazurilor noi ajunse pe rolul CEDO era în scădere în 2014 și 2015, dar a crescut considerabil anul trecut. “S-a ajuns aici ca urmare a situației din trei țări: Ungaria și România, din cauza plângerilor legate de condițiile de detenție, și Turcia, în special după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016”, se arată în comunicat.

Parteneri
x close