Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: România, țara crucilor de pe marginea drumurilor vechi și periculoase

Radu Tudor: România, țara crucilor de pe marginea drumurilor vechi și periculoase

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă organizată la Săbăoani – judeţul Neamţ, că a explicat la Bruxelles necesitatea alocării fondurilor, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construcţia autostrăzii A7.

Radu Tudor: România, țara crucilor de pe marginea drumurilor vechi și periculoase
de Gabriel Dano    |    24 Iun 2021   •   17:40

“A7 este proiectul principal din PNRR. Am fost la Bruxelles, le-am explicat ce înseamnă DN2, crucile de pe DN2, ce înseamnă calvarul lipsei de siguranţă şi al drumurilor care trec prin localităţi. Aşa i-am convins că avem nevoie de drumuri moderne. Europa de Vest şi Centrală şi le-a construit de 20-30-40 ani. Noi trebuie să o facem acum, avem nevoie de aceşti bani europeni. Cei mai mulţi bani pe zona rutieră din PNRR sunt pentru Moldova, care a fost lăsată în urmă atâta timp”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna a subliniat că sume importante din PNRR pe infrastructura rutieră sunt alocate pentru proiecte din Moldova.

“Avem PNRR în care pe zona de infrastructură sunt 7,6 miliarde euro, din care aproape 3 miliarde pe rutier, 3,68 miliarde euro pe feroviar. O parte importantă din aceste sume se referă, pe infrastructura rutieră, la A7 şi capetele din A8. Aceste autostrăzi vor fi infrastructură cu adevărat modernă, cu staţii de reîncărcare, cu perdele forestiere, cu internet care funcţionează, cu toate acele lucruri pe care lumea modernă le poate asigură, astfel încât Moldova să intre direct în categoria zonelor dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii rutiere”, a precizat Dan Barna.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Horoscop 28 septembrie 2023. Leii sunt axaţi pe carieră
x close