Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: România este o țintă a rușilor

Radu Tudor: România este o țintă a rușilor

Radu Tudor: România este o țintă a rușilor
13 Mai 2016   •   20:14

Rusia va lua măsuri pentru a se apăra, în contextul instalării sistemului antibalistic NATO în România, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Situaţia geopolitică nu se schimbă spre bine. Din păcate, se agravează, ţinând cont de instalarea unor elemente antibalistice americane în România", a declarat Vladimir Putin.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de vineri a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu, la Antena 3.

Radu Tudor, analist militar, a explicat de ce scutul de la Deveselu este esențial pentru România și Europa deopotrivă, dar și de ce Rusia pare că nu se mai oprește din setea imperialistă.

“Retorica Moscovei o cunoaștem de foarte mult timp. În ultimii opt, nouă ani, a devenit un stat aggressor. A intrat în Georgia, cu forte militare, a anexat ilegal Crimeea, a invadat o treime din Ucraina, în Donbas. Unde sunt deja 6.000 de morți, din 2014 încoace. România, ca stat aflat la frontiera NATO, evident că nu poate sta cu mâinile în sân.

Ce garanții avem noi că mâine Rusia nu invadează un stat NATO?

România oricum este o țintă a rușilor dintotdeauna. România este un stat la care rușii râvnesc de foarte mult timp, uitați-vă la ce se întâmplă în Basarabia, Transnistria, cum controlează toate deciziile din Republica Moldova, doar-doar să rămână sub influența ei. Rusia are cel mai mare teritoriu din lume, dar tendințele imperialiste nu se potolesc.”

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close