Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: ”Rusia nu se retrage din jurul Ucrainei, ci se regrupează. Este un război în derulare”

Radu Tudor: ”Rusia nu se retrage din jurul Ucrainei, ci se regrupează. Este un război în derulare”

Radu Tudor, jurnalist și analist militar, spune că este clar faptul că Rusia nu se retrage din Ucraina, ci se regrupează și avertizează că ”dacă va avea loc o a doua invazie rusească în Ucraina, asta ne va afecta pe noi toți”.

Radu Tudor: ”Rusia nu se retrage din jurul Ucrainei, ci se regrupează. Este un război în derulare”
Sursa foto: Antena 3 | Getty Images
de Andreea Ştefan    |    18 Feb 2022   •   10:16

”Vedem cât se poate de clar, cu dovezi, cu imagini, faptul că Rusia nu dezescaladează situația, Rusi nu se retrage din jurul Ucrainei, ci se regrupează.

A mutat câteva trupe din zona Crimeei către frontiera Federației Rude cu Ucraina și frontiera Belarus cu Ucraina, care este plină de trupe rusești. Dispozitivul nu a scăzut din punct de vedere al amenințării, iar prezența militară este din ce în ce mai apăsătoare.

Ieri, 60 de încălcări ale acordului de încetare a focului între Ucraina și forțele ruse din Donbas și Luhansk au avut loc. (...) Este un război în reluare, iar dacă amplitudinea acestuia crește, dacă va avea loc o a doua invazie rusească în Ucraina, asta ne va afecta pe noi toți.

În primul rând, țările din proximitatea acestui conflict, România ca stat riveran în Bazinul Mării Negre, Polonia și țările baltice”, a avertizat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor Ucraina Rusia
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close