Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: S-ar putea ca România împreună cu Polonia să facă obiectul unor exerciţii importante ale NATO pe teritoriul nostru

Radu Tudor: S-ar putea ca România împreună cu Polonia să facă obiectul unor exerciţii importante ale NATO pe teritoriul nostru

Radu Tudor: S-ar putea ca România împreună cu Polonia să facă obiectul unor exerciţii importante ale NATO pe teritoriul nostru
05 Mar 2014   •   19:40

Radu Tudor a vorbit în cadrul ediţiei de astăzi al emisiunii "La Ordinea Zilei" despre motivele împăcării bruşte dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

"Am avut informaţia că există câţiva lideri occidentali, nu doar Secretarul de Stat American pe care îl indică Bogdan Chireac, există câţiva lideri occidentali care au sfătuit administraţia de la Bucureşti  să elimine orice sursă de instabilitate în România şi să găsească o cale de înţelegere",a declarat Radu Tudor.

"De data acesta intervenţia aliaţilor şi partenerilor occidentali este mai mult decât binevenită, orice paraleleă cu referendumul din 2012 este absolut forţată şi nepotrivită, pentru că atunci am avut de-a face cu o emixtiune în ciorba de politică internă cu o miză absolut murdară, şi anume susţinerea lui Traian Băsescu împotriva votului popular exprimat masiv.  De data aceasta, beneficiarul acestei intervenţii  occidentale ale aliaţilor noştri este România", a adăugat realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

Radu Tudor a vorbit şi despre ceea ce se întâmplă la nordul graniţei ţării noastre şi expunerea pe care România o are pe graniţa de Nord, nu doar a noastră, dar şi ale NATO şi Uniunii Europene.

"Graniţa terestră, graniţa aeriană, graniţa navală cu Ucraina îi obligă  pe liderii occidentali să ceară în mod imperativ stabilitate în România".

"Dacă ar fi fost după inconştienţa românească, probabil Traian Băsescu ar fi perpetuat acest scandal prin Curtea Constituţională şi prin DNA la nesfârşit ", a declarat Radu Tudor.

Acesta şi-a exprimat şi punctul de vedere în cazul în care liderii occidentali nu ar fi intervenit pentru stabilitatea politică a României "El se pregătea de altfel de un război de gherilă, din punctul meu de vedere. Pregătise un plan ca Victor Ponta să nu îşi  mai poată valida acest al treilea cabinet, să ajungă eventual la DNA, să fie suspendat de Traian Băsescu şi tămbălăul acesta incredibil să continue dacă se poate şi luni de zile".

Radu Tudor a adus în discuţie şi declaraţiile lui Augustin Zegrean referitoare la faptul că România putea sta fără Guvern: "Vă daţi seama cam ce plănuiau Băsescu cu Zegrean, să ne ţină ca pe Belgia fără Guvern timp de un an şi jumătate, doar ca să le iasă lor şmecheriile politice de supravieţuire".
 
"S-ar putea ca România împreună cu Polonia să facă obiectul unor exerciţii importante ale Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul nostru", a mai adăugat realizatorul.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close