Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Semnal pentru Rusia agresivă. Șeful Pentagonului vine în România"

Radu Tudor: "Semnal pentru Rusia agresivă. Șeful Pentagonului vine în România"

Jurnalistul Radu Tudor semnalează un eveniment de interes atât pentru colaborarea româno-americană în plan politic și militar, cât și pentru forțele ruse care se manifestă activ pe flancul estic al NATO.

Radu Tudor: "Semnal pentru Rusia agresivă. Șeful Pentagonului vine în România"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2021   •   12:12

Radu Tudor anunță pe blogul său că secretarul American al Apărării, Lloyd J. Austin III, vizitează România săptămâna viitoare, în cadrul unui turneu care mai include vizite în Georgia și Ucraina.

Șeful Pentagonului va participa apoi la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, de la Bruxelles.

România este singura țară membră NATO din cadrul turneului de secretarul american al Apărării.

"România are o cooperare extinsa in plan militar si al schimbului de informații cu SUA, cel mai important aliat NATO al țării noastre.

Pentagonul a investit peste 1 miliard de dolari in Baza 99 de la Deveselu, unde sunt găzduite elementele Scutului Antiracheta al NATO.

Pentagonul investește în prezent alte peste 200 de milioane de dolari pentru întărirea si modernizarea bazelor aeriene românești de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

Ambele investiții în bazele aeriene din România se înscriu in cadrul programului EDI (European Defence Initiative) și vizează întărirea Flancului Estic al NATO in fata comportamentului agresiv al Rusiei, după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea și în contextul operațiunilor militare ale Moscovei în bazinul Mării Negre, în Georgia (2008) și în Estul Ucrainei (din 2014 până azi).

Rusia a transformat Peninsula Crimeea într-o fortăreață plina de arme ;i tehnica militară din toate categoriile de forțe.

Crimeea se află la doar 300 de mile marine de țărmul românesc al Marii Negre, primul front aliat NATO de apărare a teritoriului si a populațiilor din statele aliate", amintește Radu Tudor pe blogul său.

×
Subiecte în articol: radu tudor Rusia Pentagon
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close