Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Spionarea jurnaliștilor, faptă penală gravă. Anchetă declanșată

Radu Tudor: Spionarea jurnaliștilor, faptă penală gravă. Anchetă declanșată

Parchetul din Paris a deschis, marţi, o anchetă privind spionajul jurnaliştilor francezi inclusiv infiltrarea în telefoanele acestora a programului informatic de supraveghere Pegasus în numele statului marocan care îl contestă, dezvăluit duminică de un consorţiu media, a anunţat acesta într-un comunicat, scrie AFP.

Radu Tudor: Spionarea jurnaliștilor, faptă penală gravă. Anchetă declanșată
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    20 Iul 2021   •   17:18

Această anchetă a fost deschisă pentru o lungă listă de zece infracţiuni între care “afectarea vieţii private”, “interceptarea de corespondenţă”, “acces fraudulos” la un sistem informatic şi “conspiraţie”.  Urmează plângerea făcută de site-ul Mediapart, ai cărui doi jurnalişti au fost spionaţi, la care se adaugă o plângere similară a publicaţiei Le Canard enchaîné.

Ancheta vizează şi alte atacuri asupra unui sistem informatic, precum introducerea, extragerea şi transmiterea frauduloasă de date, care ar putea fi imputate utilizatorilor Pegasus.

De asemenea, se referă la “furnizarea şi deţinerea de echipamente” care permite încălcarea unui sistem de date şi “oferta şi vânzarea neautorizată a unui dispozitiv de captare a datelor”, care de această dată vizează potenţial marketingul software-ului şi pe intermediarii implicaţi.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Horoscop 1 decembrie 2023. Peștii își îndeplinesc un vis
x close