Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: SRI scoate la lumină un dosar antiterorist cu greutate

Radu Tudor: SRI scoate la lumină un dosar antiterorist cu greutate

SRI, prin publicatia sa Intelligence, realizeaza analize ale fenomenului contrainformatiilor si antiterorismului in diversele forme de manifestare. Recent, a fost scos la lumina cazul japonezei Yukiko Ekita, ce a facut valva in presa romaneasca din anii ’90.

Radu Tudor: SRI scoate la lumină un dosar antiterorist cu greutate
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    06 Iul 2022   •   18:43

Deși, astăzi, în mentalul colectiv european imaginea teroristului este conturată în jurul unor stereotipuri asociate în special islamiștilor și ne vine greu să credem că un terorist poate fi și altceva decât portavocea transformată în armă a mult temutului și pervertitului “Allahu Akbar!” (“Allah este mare!”, expresie utilizată de musulmani pentru a-și arăta credința, dar pervertită de jihadiști în strigăt de luptă), continentul nostru, inclusiv România, a fost în repetate rânduri terenul pe care diferite tipuri de terorism, mai puțin ”populare” în prezent, și-au arătat fața. În cele ce urmează, vom parcurge unul dintre primele cazuri teroriste cu valențe internaționale pe care Serviciul Român de Informații l-a rezolvat cu succes.

În 1994, în țara noastră a fost identificată Maria Yamamura Galvez, care, potrivit documentelor deținute, era o cetățeană peruană de origine japoneză sosită în România în septembrie 1993 pentru a deschide o afacere. Suspiciunile au fost amplificate în contextul în care profiturile firmei, aproape inexistente, au fost corelate cu deplasări frecvente în străinătate. Activitățile de intelligence întreprinse de Brigada Antiteroristă, în cooperare cu NPA (serviciul de informații japonez) și cu Ministerul Afacerilor Interne din România, au demonstrat că cetățeana peruană nu era nimeni alta decât Ekita Yukiko, o teroristă japoneză dată în urmărire prin INTERPOL de aproape 20 de ani, scrie Intelligence.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor SRI
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close