Radu Tudor: Incredibil - talibanii români anti-vaccin sunt mai răi ca talibanii originali, din Afganistan. Până şi ei se vaccinează

de Georgiana Adam    |    27 Ian 2021   •   16:15
Radu Tudor: Incredibil - talibanii români anti-vaccin sunt mai răi ca talibanii originali, din Afganistan. Până şi ei se vaccinează Hepta

Jurnalistul Radu Tudor spune că talibanii români anti-vaccin sunt mai răi ca talibanii originali din Afganistan, pentru că şi aceştia din urmă se vaccinează împotriva COVID.

Este "incredibil", scrie jurnalistul Antena 3 pe blog, după ştirea potrivit căreia mişcarea talibană şi-a anunţat sprijinul faţă de campania de vaccinare în Afganistan împotriva COVID-19 pentru care au fost promise 112 milioane de dolari prin programul OMS, potrivit Reuters.

Campania de imunizare se derulează pe fondul violenţelor ce continuă în Afganistan

În plus, campania de imunizare va trebui să se deruleze pe fondul violenţelor ce continuă în această ţară, în pofida deschiderii negocierilor de pace între guvern şi talibani în septembrie.

Dar chiar şi aşa, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a spus că gruparea va "sprijini şi facilita" campania de vaccinare ce se va desfăşura prin centre de sănătate.

Programul COVAX este o schemă globală de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus a oamenilor din ţările sărace sau cu venituri medii. 

Afganistan, COVID: 55.000 de bolnavi şi 2.390 de morţi

Obiectivul programului este de a livra cel puţin 2 miliarde de doze de vaccin până la sfârşitul lui 2021, pentru a putea imuniza 20% din populaţia cea mai vulnerabilă în 91 de ţări.

Afganistanul a raportat până acum 54.854 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 2.390 de decese, dar experţii sunt de părere că bilanţul este mult subestimat, având în vedere testarea redusă şi accesul limitat la asistenţă medicală într-o ţară sfâşiată de război.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close