Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre vizita lui Iohannis și a delegației NATO la Mihail Kogălniceanu: "Această baza aeriană va fi ranforsată"

Radu Tudor, despre vizita lui Iohannis și a delegației NATO la Mihail Kogălniceanu: "Această baza aeriană va fi ranforsată"

La Kogălniceanu au ajuns deja primele blindate americane, din cele trei convoaie care au ca destinaţie baza militară. Analistul Militar, Radu Tudor, a explicat, la Antena 3, ce înseamnă pentru țara noastră vizita de astăzi a delegației NATO, la baza aeriană din Constanța.

Radu Tudor, despre vizita lui Iohannis și a delegației NATO la Mihail Kogălniceanu: "Această baza aeriană va fi ranforsată"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Feb 2022   •   11:13

 În cursul zilei de astăzi, președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită acolo și, împreună cu şeful NATO, Jens Stoltenberg, va inspecta baza militară Mihail Kogălniceanu. Delegaţia este formată din nume importante de la vârful Alianţei Nord-Atlantice. 

"Din acest moment, putem spune că această baza importantă din proximitatea Marii Negre va reprezenta un reper esențial pe harta militară a NATO. Această baza aeriană va fi ranforsată, există un proiect de modernizare a bazei, mulți-anual, de aproape 2 miliarde de euro, cu multe fonduri NATO și de la Pentagon. Și din momentul de față, Mihail Kogălniceanu înseamnă securitate, apărare și întărirea flancului de est al NATO", a precizat Radu Tudor, la Antena 3.

"Pe teritoriul NATO cu siguranță nu va fi niciun fel de război sau conflict, câtă vreme noi întărim apărarea, iar mesajul acesta de descurajare este transmis cât se poate de ferm, de la cel mai înalt nivel al conducerii Alianței Nord-Atlantice. Acesta este mesajul principal pe care secretarul general al NATO îl transmite de aici de la baza aeriană.

În 24 de ore, întreagă conducere a Alianței, civilă și militară, a fost la această baza. Înseamnă că ea este un reper pentru apărarea aliată, și că dezvoltările, pe viitor, ale acestei baze vor însemna foarte mult pentru misiunea de apărare, pentru toate statele membre NATO." a mai spus Radu Tudor.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close