Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Vizita lui Iohannis în Piaţa Universităţii, un act de curaj

Radu Tudor: Vizita lui Iohannis în Piaţa Universităţii, un act de curaj

Radu Tudor: Vizita lui Iohannis în Piaţa Universităţii, un act de curaj
09 Noi 2015   •   20:08

Analistul politic Radu Tudor vede gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a merge în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii ca pe un act de curaj şi spune că apreciază faptul că şeful statului şi-a ţinut promisiunea făcută.

 
"Mi s-a părut important ce a făcut Klaus Iohannis (faptul că a fost în Piaţa Universităţii - n.r.), pentru că a promis că face lucrul acesta. S-a dus în mijlocul unei mulţimi a cărei reacţie nu o putea nimeni anticipa. (...) Unde sunt 2.000-3.000 de oameni care protestează, care sunt revoltaţi, care sunt imprevizibili, să te duci în mijlocul lor este curaj", a spus analistul politic Radu Tudor, luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Totodată, jurnalistul Radu Tudor a spus că a văzut în Piaţa Universităţii şi pancarte pe care scria că se cere demisia lui Klaus Iohannis. Aşadar, a continuat analistul, nu se ştia dacă cei 3.000 de oameni din piaţă erau de partea lui sau nu.
 
"După atâţia morţi, nu ştiai ce reacţie îţi aduce ţie ca politician, atunci când toată clasa politică e blamată. (...) Mi s-a părut că gestul lui e unul curajos", a încheiat analistul politic.

Klaus Iohannis a mers aseară în mijlocul protestatarilor strânşi în Piaţa Universităţii. Deşi erau doar în jur de 2.000-3.000, nu 30.000 ca-n primele zile, s-a creat un vacarm în momentul în care a apărut preşedintele. 
 
Iohannis a încercat să stea de vorbă cu unii dintre protestatari, alţii l-au huiduit. Preşedintele a plecat după aproximativ jumătate de oră.
 
Agenţii de securitate abia au reuşit să ţina piept valului de oameni. 
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close