Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre vizita șefului Pentagonului în România: ”Un mesaj cât se poate de serios de apreciere pentru Armata Română”

Radu Tudor, despre vizita șefului Pentagonului în România: ”Un mesaj cât se poate de serios de apreciere pentru Armata Română”

Analistul militar și realizatorul Antena 3 Radu Tudor a vorbit despre importanța vizitei secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, în România. Acesta a fost primit astăzi la București de președintele României, Klaus Iohannis.

Radu Tudor, despre vizita șefului Pentagonului în România: ”Un mesaj cât se poate de serios de apreciere pentru Armata Română”
de Adelina Miron    |    20 Oct 2021   •   15:52

„E un privilegiu pentru România să îl găzduiască pe șeful Pentagonului. Astfel de vizite nu au loc foarte des. Asta demonstrează valoarea României în NATO și un mesaj cât se poate de serios de apreciere pentru Armata Română, o instituție care se achită de toate misiunile de apărare națională și apărare aliată într-un context extrem de tulbure în bazinul Mării Negre.

Rusia a declanșat invazii militare asupra Georgiei și Ucrainei, a anexat ilegal peninsula Crimeea, iar țărmul românesc, care este și țărmul NATO, este la doar 300 de mile marine de peninsula Crimeea, motiv pentru care Pentagonul, Congresul Statelor Unite, administrația americană, investesc foarte mult în dezvoltarea bazelor militare românești de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu, a poligoanelor de la Cincu și Babadag, pentru a întări postura de apărare și descurajare.”, a explicat Radu Tudor, într-o intervenție la Antena 3.

În cursul dimineții, secretarul american al Apărării s-a întâlnit cu omologul său român, ministrul Nicolae Ciucă.

Pe agenda discuțiilor celor doi demnitari s-au aflat situația de securitate din zona Mării Negre, reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care va avea loc la Bruxelles, precum și evoluția relațiilor militare dintre România și SUA, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

Înaltul oficial american a marcat momentul de miercuri printr-o postare pe Twitter.

„Mulțumiri președintelui Klaus Iohannis pentru primirea de astăzi. Sunt 141 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice iar prietenia dintre popoarele român și american nu a fost niciodată mai puternică", a scris Lloyd Austin.
 

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close