Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Voinţa lui Traian Băsescu a devenit lege în această ţară

Radu Tudor: Voinţa lui Traian Băsescu a devenit lege în această ţară

Radu Tudor: Voinţa lui Traian Băsescu a devenit lege în această ţară
de S.T.    |    07 Oct 2014   •   18:54

Jurnalistul Radu Tudor a comentat, marţi, la Antena 3, condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol.

"Voinţa lui Traian Băsescu a devenit lege în această ţară. Dan Voiculescu este la închisoare din cauza faptului că nu a renunţat la bătălia cu Traian Băsescu. Sorin Ovidiu Vântu după ce a recunoscut că l-a sprijinit financiar şi sub alte feluri pe Traian Băsescu este şi el la închisoare. Dinu Patriciu este 2 metri sub pământ, din păcate. Şi el a finanţat serios campania din 2004 , cea în care Traian Băsescu a devenit preşedinte", a amintit jurnalistul.

"Trebuie să recunosc că e o neplăcută surpriză (condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu- n.red.). La o primă instanţă să fii achitat, iar la a doua să primeşti o condamnare cu executare...Mi se pare că e ceva în neregulă în sistemul ăsta judiciar şi din păcate Consiliul Superior al Magistraturii, în loc să facă puţină ordine în genul acesta de decizii, face polemici cu presa şi încearcă să apere prestigiul unor oameni atunci când aceştia sunt criticaţi", a mai spus Radu Tudor.

Potrivit acestuia, condamnarea senatorului Roşca Stănescu "este ceea ce ni s-a promis".

"Eram surprins în iunie-iulie când Traian Băsescu şi apropiaţii lui vorbeau despre o toamnă fierbinte, cu foarte multe dosare. Erau invitaţi care ne spuneau şi în emisiune, dar mai mult în pauzele de publicitate, că Traian Băsescu pregăteşte foarte multe dosare şi foarte multe condamnări în această toamnă electorală".

"Ştim cu toţii că el (Traian Băsescu- n.red.) are o influenţă nepermisă, neconstituţională şi nedemocratică asupra acestor dosare şi asupra acestor sentinţe. Iată că nu trece săptămână să nu constatăm că ceea ce a suduit Băsescu ani de zile se transformă în condamnări", a susţinut jurnalistul.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, marţi, în dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Instanţa a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu să execute doi ani şi patru luni de închisoare.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close