Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor vorbește despre investițiile masive ale SUA în bazele militare românești. Ce proiecte se vor demara

Radu Tudor vorbește despre investițiile masive ale SUA în bazele militare românești. Ce proiecte se vor demara

Radu Tudor vorbește despre investițiile masive ale SUA în bazele militare românești. Ce proiecte se vor demara
10 Mai 2018   •   16:41

Radu Tudor a vorbit pe blogul personal despre investiția masivă americană care va fi făcută în bazele militare românești. 

Grupul de lucru româno-american la nivel înalt în domeniul apărării s-a reunit miercuri, 9 mai, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, pentru o nouă rundă a Dialogului strategic bilateral.

Sesiunea a fost deschisă de ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, care a reiterat faptul că ,,România rămâne un partener solid, predictibil şi de încredere al SUA, angajamentul SUA în regiune fiind unul de substanţă”.

Pe parcursul dezbaterilor, cele două delegaţii au evidenţiat ritmul dinamic al evoluției Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, dar şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, considerate elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea României şi a regiunii.

Ca proiecte concrete, în acest sens, au fost discutate sprijinirea iniţiativelor derulate de NATO şi UE care să ducă la creşterea mobilităţii militare, dar şi investiţiile făcute alături de partenerul american în modernizarea infrastructurii anumitor baze precum cele de la Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii şi Cincu, derulate prin intermediul Iniţiativei Europene de Apărare (EDI).

Citește continuarea aici.

×
Subiecte în articol: radu tudor investitii România proiecte
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close