Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat a făcut anunțul! Care sunt persoanele care vor intra în carantină sau izolare?

Raed Arafat a făcut anunțul! Care sunt persoanele care vor intra în carantină sau izolare?

Secretarul de stat, Raed Arafat, a vorbit, luni, despre proiectul de lege în acord cu Curtea Constituțională, prin care se stabilesc foarte clar termenii de izolare și carantină. Acesta a explicat care sunt persoanele asupra cărora se vor aplica aceste măsuri.

Raed Arafat a făcut anunțul! Care sunt persoanele care vor intra în carantină sau izolare?
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    06 Iul 2020   •   13:36

”Am încercat să fim cât mai clari în termeni. Termenul carantina persoanelor are o definiție foarte asemănătoare celei din Regulamentul Internațional Sanitar.

Ea reprezintă o măsură a răspândirii bolilor infecto-contagioase constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, de alte persoane, în spații special desemnate de către autorități, la domiciliul sau în locația declarată de persoana carantinată”, a declarat Raed Arafat

"Termenul de izolare reprezintă o măsură care constă în separarea fizică a persoanelor bolnave, cu o boală infecto-contagioasă sau ale persoanelor purtătoare ale unui agent patogen, în vederea monitorizării stării de sănătate, aplicării unui tratament adecvat în scopul vindecării și reducerii gradului de contagiozitate. 

Aici se vorbește în mod deosebit de internarea pacientului. Vorbim de internarea pacientului la spital, de internarea într-o unitate care aparține spitalului sau, în cazul în care capacitatea este depășită total și condițiile permit sau boala permite, izolarea să aibă loc inclusiv la domiciliu. Aceasta (n.r. izolarea la domiciliu) este o excepție și se aplică doar când se va ajunge la o capacitate maximă", a completat el. 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat izolare carantină
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close