Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Achiziţia de teste din salivă pentru şcoli a fost contestată de o firmă participantă la licitaţie

Raed Arafat: Achiziţia de teste din salivă pentru şcoli a fost contestată de o firmă participantă la licitaţie

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat, miercuri, că achiziţia de teste COVID-19 din salivă pentru şcoli a fost contestată de către una din firmele participante la licitaţie.

Raed Arafat: Achiziţia de teste din salivă pentru şcoli a fost contestată de o firmă participantă la licitaţie
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    05 Ian 2022   •   16:18

"Din păcate, am fost anunţaţi la data de 5 decembrie de către Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate că achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanţe.

Nu vom aştepta după asta decizia celei de-a doua instanţe, legea ne permite să semnăm după decizia primei instanţe, dar IGSU, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitaţiei făcute de ONAC, nu va putea semna, din păcate, săptămâna asta contractele subsecvente până se pronunţă CNSC şi sperăm să avem pronunţarea cu celeritate în acest sens şi atunci vom continua.

Sunt oferte, sunt companii care au promis că vor aduce, dar cu contestaţia ştiţi foarte bine sunt nişte reguli pe care nu avem cum să le încălcăm şi care vor trebui să fie respectate.

Aceasta este problema cu care ne confruntăm săptămâna aceasta şi poate la începutul săptămânii viitoare", a explicat Arafat, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern.

El a afirmat că este necesară o analiză cu privire la testele din salivă.

"Orice analiză poate să însemne ajustare, schimbare de mod de aplicare sau să spui că după o anumită perioadă nu mai trebuie să se facă. Această analiză se face de către specialişti, experţi, mai ales în epidemiologie", a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat explică unde se poartă masca de protecție și unde poate fi dată jos

Masca de protecție chirurgicală sau FPP2 va deveni obligatorie în toate spațiile frecventate de oameni, din momentul în care incidența trece de 1 la mie.

Asta înseamnă că trebuie purtată pe stradă, în stații și în toate locurile în care cineva nu e singur.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat teste saliva
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close