Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat îi răspunde lui Alexandru Rafila: ”Merg în Parlament, dar iau și manualul de medicină de dezastre cu mine!”

Raed Arafat îi răspunde lui Alexandru Rafila: ”Merg în Parlament, dar iau și manualul de medicină de dezastre cu mine!”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că va răspunde invitației senatorului PSD, Alexandru Rafila, de a veni în Parlament și de a da explicații despre suspendarea internărilor. „Mă duc cu manualul de medicină de dezastre la mine”.

Raed Arafat îi răspunde lui Alexandru Rafila: ”Merg în Parlament, dar iau și manualul de medicină de dezastre cu mine!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Oct 2021   •   09:31

„Ordinul nu închide spitalele. Ordinul nu închide serviciile ambulatorii”, susține Arafat. 

Astfel, românii cu probleme, care au nevoie de investigații, pot merge în continuare la spital. 

„Ordinul face o prioritizare între cazurile care pot fi amânate și situația în care ne aflăm, unde avem cazuri care au nevoie de resursa umană dedicată lor”.

Acestă decizie de prioritizare aparține medicului, mai spune șeful DSU. 

„În loc să fie resurse lângă o operație de hernie de disc care poate fi foarte ușor să fie operată peste 2 - 3 săptămâni, prefer ca anestezistul să fie la terapie intensivă, să îngrijească un bolnav care poate peste o oră sau două să fie în stop cardiac. Este prioritizarea resurselor. Ce am făcut este un principiu foarte cunoscut în domeniul medicinei de dezastre și se aplică atunci când avem limitare de resurse și avem nevoie de resurse”, spune Arafat.

Cu privire la declarația lui Alexandru Rafila, potrivit căreia PSD vrea să convoace o ședință a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, în care să fie invitați Cseke Attila şi Raed Arafat, șeful DSU a spus că dacă este invitat și nu are probleme urgente va merge: „o să iau și manualul de medicină de dezastre cu mine”.

Acesta a subliniat însă că nu poate fi vorba despre retragerea ordinului în acest moment. 

„Nu se poate reveni la o situație în care spitalele sunt pline de cazuri care pot fi amânate, cu presiune pe cazuri care nu pot aștepta. Măsura este o măsură pe care o ia orice manager care se ocupă de situații de dezastre, de catastrofă medicală, pe care nu putem să nu o recunoaștem, ea există”, a mai spus Arafat, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Alexandru Rafila
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close