Antena 3 CNN Actualitate Sibiu intră în carantină de luni! Arafat: ”Mall-urile se închid în weekend. Distanţare la 8 metri”

Sibiu intră în carantină de luni! Arafat: ”Mall-urile se închid în weekend. Distanţare la 8 metri”

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat măsuri de ultimă oră la Sibiu, după intrarea localității în carantină.

Sibiu intră în carantină de luni! Arafat: ”Mall-urile se închid în weekend. Distanţare la 8 metri”
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2020   •   14:33

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni. Măsura a fost decisă după vizita lui Raed Arafat de vineri, la Sibiu. Judeţul Sibiu are rata cea mai mare de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori.

 

"Știți că situația din Sibiu și unele localități necesită alte măsuri față de cele luate deja de autorități. Având în vedere incidența și numărul mare de cazuri în urma discuțiilor cu Comitetul de Situații de Urgență. Măsura intră în vigoare de luni. O excepție e închiderea mall-ului pe durata weekend-ului cu excepția magazinelor care vând alimente.

Pe durata stării de carantină magazinele se închid la ora 20, iar terasele se închid, magazinele pot avea o persoană la 8 mp. Între ore 10 și 13 procurarea de alimente e rezervată bătrânilor. Procurarea de alimente necesare se face pe declarație pe proprie răspundere, iar activitatea religioasă se va desfășura afară".

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, imediat după vizita lui Raed Arafat, revocarea subprefectului, demisia directorului DSP și a spus că așteaptă și demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Municipiul Sibiu se apropie de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori.

 

×
Subiecte în articol: Sibiu carantină
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close