Antena 3 Actualitate Raed Arafat, apel către români: "Să se vaccineze împotriva gripei sezoniere"

Raed Arafat, apel către români: "Să se vaccineze împotriva gripei sezoniere"

de Alin Tarnovschi    |    13 Sep 2020   •   23:12
Raed Arafat, apel către români: "Să se vaccineze împotriva gripei sezoniere"
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat Raed Arafat face apel ca populația vulnerabilă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, deoarece există riscul ca gripa să se asocieze cu noul coronavirus și efectele să fie dintre cele mai grave.

Arafat a declarat la Antena 3, în emisiunea Punctul de Întâlnire, că persoanele vulnerabile la gripa sezonieră sunt vulnerabile și la COVID-19 și ar trebui să se vaccineze pentru a elimina unul dintre riscuri.

"Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră și o să avem o perioadă dificilă, pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere. De aici, sfatul pe care l-am dat: să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

Există, din câte înțeleg, doze care au fost achiziționate și aduse de Ministerul Sănătății, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta elimină, cel puțin, un risc, chiar dacă nu este un risc eliminat total, pentru că poți încă să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă ești vaccinat", a spus Arafat.

Secretarul de stat din MAI a mai spus că sunt necesare în continuare regulile de distanțare, protecție și igienă pentru a evita infectarea cu COVID-19.

Raed Arafat: Numărul de paturi de ATI a crescut semnificativ

Raed Arafat a precizat că în ultima perioadă a crescut semnificativ numărul de paturi de ATI pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2, în prezent fiind aproape de 1.000 de locuri.

"Dacă vedem că ajungem să nu mai avem locuri se poate ajunge să se ia și alte paturi din cele de ATI care sunt destinate la post-operator", a spus Arafat.

Acesta a dat asigurări că până acum în România nu s-a depășit într-o zi numărul de 550 – 560 de cazuri, cu tot cu suspecți COVID-19, la ATI.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close