Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Autospecialele SMURD au fost mobilizate în judeţele afectate de cod roşu

Raed Arafat: Autospecialele SMURD au fost mobilizate în judeţele afectate de cod roşu

Raed Arafat: Autospecialele SMURD au fost mobilizate în judeţele afectate de cod roşu
29 Dec 2014   •   08:14
Raed Arafat a explicat, în direct la Antena 3, că au fost mobilizate forţe suplimentare încă de ieri, din ordinul ministrului de Interne, Gabriel Oprea şi că autorităţile sunt pregătite să intervină pentru a rezolva probleme ce ar putea să apară în urma codului roşu emis de meteorologi.
 
"După cum ştiţi, de ieri s-au mobilizat forţe suplimentare ale MAI. Se lucrează continuu, se colaboarează la nivel de forţe ale MAI cu MApN, au fost mai multe mici incidente încă de ieri, dar situaţia este sub control, pentru condiţiile actuale. Persoanele din autocarul cu 32 de persoane au fost duse la un han din apropiere, a mai fost un microbuz cu câţiva răniţi, dar nimic grav, au fost duse la fel, la un han din apropiere."
 
Arafat a explicat că există 16 autospeciale ale SMURD care acţionează la nivelul judeţelor afectate de cod roşu.
 
"La momentul actual, în toată ţara, noi avem 16 autospeciale de acest tip, însă acestea sunt mobilizate în judeţele care sunt afectate, deci sunt rămase doar 2 în zona Bucureştiului şi restul în judeţele afectate. Pentru judeţele sub cod roşu, înseamnă mai multe echipaje pentru intervenţie, că nu putem depinde deloc de aviaţie, pentru că este alertă de intensificare de vânt. Continuăm să lucrăm cu forţele noastre şi acolo unde este nevoie, vor fi suplimentate echipajele."
 
Întrebat dacă este mulţumit de timpul de reacţie al echipajelor, Arafat a recunoscut că până acum s-a intervenit bine.
 
"În condiţiile de acum, echipele au reacţionat chiar foarte rapid acolo unde era nevoie."
 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat SMURD autospeciale judete
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close