Raed Arafat, avertisment dur: „Este posibil că situația să scape de sub control”

de M.P.    |    04 Iul 2020   •   22:54
Raed Arafat, avertisment dur: „Este posibil că situația să scape de sub control” Hepta

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se arată extrem de preocupat de numărul de cazuri de coronavirus, care a crescut în ultimele zile. Acesta susține și că este posibil ca situația să scape de sub control.

„Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate și totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomerații, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil că situația să scape de sub control”, a precizat Raed Arafat la Digi 24.

Fără riscuri

Raed Arafat a mai cerut să fim atenți la riscuri fiind o boală care se transmite. „Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca și cum cel autoizolat este în pușcărie. Să respecte mai departe regulile de izolare din simț civic, dacă se poate, și să lase la o parte toate aceste dispute pe linie politică”.

Fără carantină și izolare

În cursul zilei de sâmbătă, secretarul de stat Raed Arafat a transmis prefecturilor din ţară o circulară prin care anunţă că izolarea la domiciliu şi carantina se suspendă temporar până când Parlamentul şi Guvernul se pun de acord să respecte Constituţia.

Parteneri
x close