Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, avertisment pentru români

Raed Arafat, avertisment pentru români

Raed Arafat, avertisment pentru români
Sursa foto: foto: Agerpres
04 Aug 2017   •   12:13

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că există riscul ca numărul incendiilor de vegetație să crească din cauza temperaturilor extreme, dar dă asigurări că pompierii sunt pregătiți să intervină.

"Există, normal, un risc ca incendiile de vegetație să crească. Pentru asta, pompierii sunt pregătiți. Depinde acum care va fi situația. De exemplu, și nu este un secret, că s-a reaprins focarul care a fost în Mehedinți. Avem un focar aprins în zona montană și o să intervenim inclusiv pe cale aeriană în cursul zilei de azi pentru stingerea lui, dar alte situații pot să apară. Sfatul meu către populație (...) este evitarea expunerii între orele 10-11,00 dimineața și 18-19,00 seara", a afirmat, joi, Arafat într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Șeful DSU mai spune că autoritățile locale trebuie să-i verifice, prin serviciile lor sociale, "pe cei care stau singuri, să verifice că au ce le trebuie și nu au probleme din cauza căldurii".

"Efortul trebuie să fie concentrat de către autoritățile județene și autoritățile locale pe bătrâni, pe copii iar populația adultă, populația care e activă, să evite expunerea în perioada asta la căldură", arată Raed Arafat.

El adaugă că echipajele de Ambulanță și cele de la SMURD lucrează în ritmul normal, dar dacă numărul urgențelor crește, echipajele pot fi suplimentate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close