Raed Arafat: "Uitaţi-vă în jurul nostru! Criza nu s-a rezolvat, chiar dacă a scăzut rata de pozitivare"

de Georgiana Adam    |    16 Ian 2021   •   22:45
Raed Arafat: "Uitaţi-vă în jurul nostru! Criza nu s-a rezolvat, chiar dacă a scăzut rata de pozitivare" Exclusiv

Secretarul de stat Raed Arafat a comentat, sâmbătă, la Punctul de întâlnire, evoluţia pandemiei de coronavirus în ultimele săptămâni. Cifrele oficiale arată o scădere semnificativă a ratei de pozitivare. În acelaşi timp însă, numărul de cazuri grave se menţine ridicat, la peste 1000 de internaţi la ATI, de la o zi la alta.

"Noi facem o analiză în fiecare zi şi vedem mai mulţi indicatori. Situaţia este pe o line. Sunt unii indicatori care scad, dar alţii arată că situaţia nu este stabilă. Şi datele generale arata.

De ieri pe azi, avem o creştere de incidenţă în mai multe judeţe au fost în zona verde şi au reintrat în zona galbenă. Nu s-au dus către roşu cele care au fost anterior în zona roşie.

Raed Arafat: Nu s-a rezolvat. Uitaţi-vă la Marea Britanie, Franţa, Germania

Ce înseamnă asta. Bătălia nu e gata. Trebuie să fim atenţi. Măsurile aplicate de autorităţi şi mai ales măsura măştii universale au avut rol major în controlul situaţiei. Majoritatea respectă regulile. Nu s-a rezolvat.

Vedem lângă noi Franţa (unde este interzisă circulaţia după ora 18), Marea Britanie, Germania. Teama lor majoră este noua tulpină care este majoritară în MB şi care se transmite mai eficient", a explicat secretarul de stat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close